1. Forța care ne vindecă este iubirea cu blândețe și acceptare.
Toate cuvintele și sfaturile pe care noi le dăm celorlalți sunt pentru noi înșine. Ce cuvinte transmiți semenilor? Ce vezi în ei? Pune oglinda pe tine ori de câte ori vorbești despre altcineva sau dai un sfat. Ție ți-l dai, întotdeauna, ca să te auzi, să știi ce ai de schimbat la tine și să îți transformi viața.
2. Nu te teme de confruntări, din ele se nasc stele.
De câte ori ne supărăm și punem la suflet cuvintele oamenilor înseamnă că avem o situație de rezolvat și de învățat.
Uneori doar prin confruntări cu alți oameni putem vedea ce este încă ascuns în interiorul nostru.
Aceste confruntări pot fi dureroase, dar ce am observat eu este că e un mod prin care oamenii se ajută reciproc să se înțeleagă.
Odată ce ți-ai înțeles emoția și ai vindecat ce ți-a adus suferință, poți chiar să-i mulțumești persoanei ce ți-a arătat ce încă mai exista ascuns în tine. Rolul nostru este de a ne ajuta reciproc, însă ajutor nu înseamnă întotdeauna bucurie, ajutor înseamnă susținere spirituală și cum singuri nu ne putem vedea interiorul, avem nevoie de aceste confruntări.
Atunci când ai emoții în legătură cu ce ți-a transmis o altă persoană înseamnă că există ceva din tine ce te deranjează sau supără, conștientizează de ce ai acea emoție și vindec-o. Ceea ce spun oamenii este proiecția lor, ceea ce lași să te influențeze din ceea ce auzi este alegerea ta, fii suveran peste mintea ta, peste emoțiile tale, privește din poziția de observator și alege obiectiv ceea ce ai nevoie.
3. Nu există greșeli, există lecții, cât timp nu greșim nu avem cum ști ce avem de schimbat și îmbunătățit la noi înșine. Încercările, reușitele, dar și greșelile fac parte din lecțiile pe care le ai de învățat.
Victoriile fac parte din lecții.
Experiențele nefericite și nereușite fac parte din lecții.
Greșelile sunt iminente, poate chiar necesare pentru a atinge înțelepciunea spirituală.
Este important să-ți percepi greșelile personale, dar și pe ale altora ca făcând parte din procesul de învățare. Iertarea nu înseamnă doar o lecție în plus, ci o lecție învățată, un pas uriaș spre ceea ce ti-ai propus.Lecția se repetă până când este învățată.
Lecțiile sunt repetate până la învățarea lor completă. Provocarile, problemele, nemulțumirile, toate acestea vor apărea în mod constant în viața ta dacă nu le percepi ca pe ceea ce sunt.
Lecții din care ai întotdeauna ceva de învățat…
Eliminarea problemelor înseamnă de fapt acceptarea cauzalității și asumarea propriei responsabilități pentru ele.
Ca să înveți o lecție trebuie să îți asumi greșelile învățării ei. Trebuie sa îți asumi responsabilitatea pentru ele și pentru ceea ce ți se întâmplă.
4. Acceptă-ți fricile și eliberează-te de ele treptat.
Natura umană are rolul de a conserva specia, fricile își au rolul de a ne proteja în situații de viață și de moarte, însă de multe ori ajungem să fim captivi fricilor, majoritatea nefiind fondate și toată puterea pe care o au, noi o întreținem.
Privește-ți frica în față, fă exact ceea ce te ține prizonier și te vei elibera.
Cum rolul minții este de a ne proteja de pericole, va vedea schimbarea ca un pericol și astfel vom simți această rezistență. Un mod de a primi cât mai ușor schimbarea sunt afirmațiile, repetate, subconștientul le va accepta ca și credințe. Te poți elibera de o frică scriind pe o foaie cel mai dramatic scenariu, odată ce ai scris, vei descoperi și ce soluții poți găsi în acea situație.
5. Trăiește în prezent, cu lecțiile din trecut și cu entuziasmul pentru viitor.
Acceptă locul unde viața te-a așezat, înflorește acolo unde ești acum, chiar dacă ești departe de familia ta, cu siguranță ai un rol foarte important în acest loc, iar tu împotrivindu-te, nu îți dai voie să trăiești viața pe care o meriți. Există de asemenea varianta în care să fie nevoie să schimbi locul actual, fii deschis spre noi oportunități care vin spre tine ca să te ajute să ieși din impasul momentului, indiferent de situație, tu vei simți că ești în fața unei decizii, analizează opțiunile.
6. Recunoștința ne înaltă spre culmi nebănuite
Începe ziua prin a fi recunoscător pentru ce viața, Dumnezeu, ți-a dăruit, cu siguranță ai primit o mare parte din tot ce ți-ai dorit. Dacă tu și familia ta sunteți sănătoși, sunteți mai bogați decât mulți alți oameni de pe acest pământ.
Poți fi recunoscător pentru locul tău de muncă, pentru familia ta, pentru animăluțul pe care îl crești. Seara repetă acest ritual, fă un obicei zilnic al recunoștinței și de la zi la zi vei avea tot mai multe motive să fii recunoscător.
Fă-ți un ritual ca la fiecare 2 luni să-ți celebrezi succesele, oricât de mici ar fi și vei fi surprins câte noi motive de celebrare vor apare.
7. Acțiunea face din vis realitate.
Acțiunea este puntea între visul de azi și realitatea de mâine.
Pentru a ajunge la rezultat, la împlinirea visului este nevoie de acțiune, de pași în plan fizic, doar alinierea la nivel de energie nu te va ajuta.
Nu este suficient să gândești pozitiv și să îți monitorizezi frecvența de vibrație!
A sta în meditație ore întregi pentru a obține pacea interioară, sperând că în acest fel problemele tale se vor rezolva, nu este o abordare realistă.
E nevoie cu adevărat să acționezi, să urmezi un plan, o strategie, să faci muncă fizică necesară îndeplinirii scopului tău. Este o mare diferență între a spune că îți dorești ceva și a munci efectiv pentru realizarea acelui țel.
Chiar dacă în prima fază nu vei ști ce ai de făcut important este să faci și un pas mic, oricât de mic!