Cum să îți rescrii noua ta poveste de viață


Exercițiu de descoperire a misiunii personale

1. Ce te face să zâmbeşti? (Activităţi, persoane, evenimente, hobby-uri, proiecte, etc.)


2. Ce îţi plăcea cel mai mult să faci în trecut? Dar acum?


3. Ce activităţi te fac să uiţi cum trece timpul?


4. Ce te face să te simţi bine?


5.Care sunt valorile tale?
Selectează 3-6 cuvinte şi ordonează-le în funcţie de importanţa pe care o au pentru tine.


6. Ce talente ai? (abilitate, dar, etc.)


7. În ce domenii ţi se cere ajutorul de obicei?


8. Dacă ar fi să înveţi pe cineva ceva, ce l-ai învăţa?


9. Ce ţi-ar parea rău să NU faci/fi făcut în viaţă?


10. Ai 80 de ani, ești la aniversarea ta. Cine este alături de tine? Ce spun aceste persoane despre tine?


11. Ai 90 de ani, stai într-un balansoar pe verandă; simţi mângâierea uşoară a vântului. Eşti linşitit/ă şi fericit/ă, eşti mulţumit/ă de viaţa minunată cu care ai fost binecuvântat/ă. Te gândeşti la tot ce ai obţinut şi realizat, la relațiile pe care le-ai construit; ce contează cel mai mult pentru tine? Fă o listă.


12. Dacă aș avea timp și resurse nelimitate și aș ști că nu dau greș, aș face


13. Ce obstacole, provocări, dificultăţi ai depăşit sau eşti pe cale să depăşeşti? Cum ai reuşit?


14. În ce crezi tu cu toată fiinţa ta? Care sunt cauzele care înseamnă ceva pentru tine?


15. Care sunt cele 3 persoane care te inspiră cel mai mult? (Cunoscut sau necunoscut, din familie, prieteni, autori, artişti, etc.) Ce calităţi ale fiecărei persoane te inspiră?


16. Dacă ai putea transmite un mesaj unui grup mare de oameni, cine ar fi aceşti oameni? Care ar fi mesajul tău pentru ei?


7. Gândindu-te la talentele, pasiunile şi valorile tale, cum ai putea folosi aceste resurse ca să ajuţi? (oameni, alte fiinţe, cauze, organizaţii, mediul, planeta, etc.)


Noua mea poveste

Odată încheiată această călătorie analizează cât din viața pe care o trăiești acum este proiecția ta conștientă și cât ai reprodus din viața părinților, prietenilor, societății.
 
Acum îți poți rescrie povestea noii tale vieți, exact așa cum ți-o dorești și te invit să faci un exercițiu de vizualizare.

1. Închide ochii…
2. Inspiră și expiră adânc, fii atent la respirație și numără fiecare inspirație.
3. Imaginează-ți ca ești la aniversarea vârstei de 90 de ani și îți amintești viața trăită, cum a fost, cine ți-a fost alături, ce meserie ai practicat cu bucurie, ce vise ți s-au împlinit, ce situație financiară ai avut, ai fost sănătoasă, cum ți-ai bucurat sufletul, ai călătorit, ai zburat cu parașuta, ți-ai depășit limitele?
4. Vizualizează tot în cel mai mic detaliu.
5. Când ai terminat scrie povestea vieții tale la timpul prezent.


Cum să îți scrii noua poveste a vieții tale

La „Viața mea este": să fie o declarație proprie, iată una pentru inspirația ta:
Viața mea este o inspirație, eu sunt creatoarea vieții mele, eu sunt responsabilă de fiecare decizie și fiecare acțiune. Eu am puterea de a alege și de a-mi crea propria viată, eu aleg să trăiesc conștient fiecare clipă, să trăiesc în puterea prezentului, știind că datorită stării mele de fericire de astăzi, ziua de mâine va fi extraordinară.

Sunt cel/cea mai bun/ă când:Voi evita situațiile când (ca răspuns la întrebarea sunt cel/cea mai slab/ă când):Valorile mele sunt (răspuns întrebarea 5):
Talentele și darurile mele sunt:
Ma voi bucura de talentele și darurile mele găsind oportunitățile și angajamentele care:Pot să fac orice îmi propun. O să (răspuns întrebarea 12):Călătoria vieții mele este (răspuns la întrebarea 11 și la exercițiul de vizualizare, fii cât mai detaliat atât în ce privește viața personală, cât și profesională:Voi fi persoana care împreună cu (răspuns persoanele de la întrebarea 10):Voi trăi fiecare secundă cu bucurie, știind că am reușit (răspuns la întrebarea 10 - ce spun oamenii de la aniversarea ta despre tine):Mă voi strădui să includ în viața mea următoarele atribute (calitățile celor 3 persoane pe care le admiri, răspuns la întrebarea 15):
Mă voi reînnoi în mod constant, bazându-mă pe cele 4 dimensiuni ale vieții mele:

Fizic


Mental


Spiritual


Emoțional


Îmi iau angajamentul ca în fiecare zi să rămân conectat/ă cu misiunea vieții mele, iar pentru a fi sigur/ă de asta, o voi rescrie zilnic, timp de 30 de zile, timp în care o voi modifica, updata, completa, cu orice consider că este necesar pentru a mă ajuta în viață, iar din 6 în 6 luni voi face o revizie generală, prin care voi urma aceeași pași.

Data

Semnatura

Exercițiu din cartea ‘’Primeste Schimbarea’’ - Ghid practic pentru o viata noua
Autor - Alina Mihaela Sutu

​Alina Sutu - All Rights Reserved © 2020 - Powered by Digitally.Plus