Cum să îți setezi un Mindset de succes într-o afacere online


Te-ai decis să începi o afacere online sau ai deja?

Știai că cel mai important factor în succesul unei afaceri este setarea mentală?

Dacă te-ai decis, ai motivația să reușești și ești dispusă să muncești zilnic la independența ta financiară să investești o parte din energia ta, timp și bani atunci cu siguranță vei reuși.

Sunt mulți factori care duc la succesul unei afaceri, dar cel mai important este după părerea mea ce ești dispus să faci pentru asta.

În ultimul articol ți-am vorbit despre nevoia de a invești constant pentru a te dezvolta și a-ți dezvolta afacerea.

În funcție de mediul de viață, părinții, jobul pe care l-ai avut ți-ai setat un nivel mental financiar, acesta este termostatul tău financiar care îți dictează finanțele și alegerile pe care le faci zilnic.

Ce este acest termostat și ce legatură are cu banii pe care îi câștigăm noi și cu afacerea ce vrem să o dezvoltăm?

Ca și orice termostat, are rolul de a menține un anumit nivel, într-un anumit domeniu. Termostatul de la centrală menține temperatura în cameră la nivelul pe care îl dorim noi, pe care îl setăm, astfel că dacă noi setăm termostatul la 23 de grade, deschidem geamul și este mai rece, centrala va lucra mai mult să ajungă înapoi la 23 de grade, dacă deja sunt 23, centrala se oprește pentru a menține această temperatură.

Termostatul financiar face același lucru, doar că nu cu temperatura din cameră, ci cu nivelul nostru financiar.

Hai să îți explic concret:

Ai avut situații în viața ta când ai câștigat într-o lună mai mulți bani decât de obicei?

Poate ți s-a mărit salariul și după nici două luni să se strice ceva în casă care a necesitat de urgență o sumă similară cu ce ai câștigat pe plus?

Probabil la acel moment nici nu ai observat ce se întâmplă, dar partea care ne creează realitatea, subconștientul a creat o situație care să te readucă la vechile tale convingeri și mod de viață, astfel la final deși ar fi trebuit să ai mai mult, ai ajuns în aceeași situație.

Acesta este minunatul mod al minții noastre de a ne ține în siguranță și confort, confortul în care este ea obișnuită, nu confortul în care ai vrea tu să trăiești.

Făcând o paralelă dacă tu toată viața ai lucrat la un job cu salar fix, părinții tăi au lucrat o viață întreagă în fabrică cu un program de 8 ore, pentru subconștientul tău acea parte este cea de normalitate.

Ca atare dacă te-ai decis să începi o afacere pe cont propriu, deși conștient faci toate acțiunile necesare, ajungi la sfârsit de lună să îți reamintești perioada în care aveai acel salariu cu care îți puteai plăti cheltuielile zilnice și ajungi să te întrebi dacă este decizia potrivită pentru tine un proiect de antreprenoriat.

Pentru a depăși termostatul financiar este nevoie să conștientizezi că ceea ce se întâmplă este doar un joc al minții, minte ce vrea să te reîntoarcă la ceea ce știe că este normalitate.

Pentru a depăși un nivel financiar mereu mi-am luat un mentor cu care să-l trec.

Am pornit de la minus în ziua în care luam salariul, la un loc de munca ce mă nemulțumea, când încă eram angajată și am depășit în acești 3 ani mai multe niveluri financiare, pentru fiecare etapă când încă eram angajată, a fost o perioadă în care am lucrat concret pentru a reuși și am avut de trecut prin diferite momente care m-au pus în față cu fricile mele cele mai mari.

Am trecut prin 3 praguri profunde, praguri care odată trecute nu m-am mai întors la situația anterioară.

Îți voi vorbi de 2 din ele, cele legate de afacere.

Pentru fiecare din cele 2 praguri am lucrat concret cu plan de marketing alături de oameni care stăpâneau în acel moment domeniul în care eu voiam să reușesc.

În urma primului plan de marketing am reușit să demisionez și să-mi creez un venit aproximativ la fel ca la vechiul meu loc de muncă, venit pe care mi-l dorisem și îmi creasem ca obiectiv să pot câștiga din misiunea mea de a ghida oamenii spre adevăratul potențial.

Totuși după o perioadă destul de lungă continuam să fiu la acel nivel.

Când am înțeles că singură nu reușesc să depășesc acel nivel am ales să încep un alt plan de marketing pentru a învăța să creez cursuri online, plan ce mi-a adus o lansare de 10.000 de euro și o experiență vastă în domeniu apoi. Am reușit să depășesc acel nivel financiar și am conștientizat care erau lipsurile în perioada precedentă, din acel moment pragul a fost trecut.

Experiența acumulată, greșelile făcute din necunoaștere, toate în final mi-au fost benefice pentru că am descoperit acele lucruri de finețe care acum aduc rezultate in colaborările pe care le am.

Dacă te-ai decis că vrei într-adevăr să-ți creezi o afacere de succes din pasiunea ta te rog să ai în vedere cât de important este sa pornești la drum cu un mindset potrivit, cu alegeri asumate și crearea unui plan concret de reușită.

Pe parcurs vor interveni alte aspecte, dar cu o direcție clară în mintea ta, în timp vor apare oportunitățile pe care nici nu ți le imaginezi momentan, vor veni oamenii, situațiile potrivite ca tu să reușești.

Lasă-mi un mesaj în care să-mi spui la ce nivel ești momentan și unde îți dorești să fii în 6 luni de zile.

Cu drag, Alina

​Alina Sutu - All Rights Reserved © 2020 - Powered by Digitally.Plus