Curajul de a trai constient

UnBlock - Program Online de 5 zile

De mici copii, societatea ne desenează un traseu general și suntem setați mental că întregul nostru parcurs se bazează pe o poveste clasică, menită să atingă împlinirea noastră ca oameni.

Trebuie să urmezi o facultate, să te căsătorești, să ai copii și un loc de muncă bine plătit  care să-ți permită să îți întreții familia și ulterior să te pensionezi.

Și totuși, mulți oameni ajung să fie nefericiți, să nu mai găsească bucurie și împlinire în viața lor și să nu își trăiască visurile pe care le au.

Exista mai mulți factori pentru care unii oameni nu trăiesc viața la care au visat:

Programarea socială

Am fost învățați să trăim după reguli bine stabilite: să facem un liceu, să terminăm o facultate pentru a fi în rândul lumii, să ne căsătorim, să facem copii, să muncim și să murim.

Cam asta ne-a învățat societatea și nu am fost învățați să ne cunoaștem, să ne căutam talentele, să facem lucrurile cu pasiune, ca atare și eu eu am ajuns să fac la fel.

Am făcut tot ceea ce am fost învățată să fac ca într-o zi să realizez că nu știu de ce trăiesc, că deși munceam abia reușeam să ne plătim cheltuielile lunare, ba mai mult decât atât, atrăgeam și mai multe datorii.

Toate aceste efecte erau cauzate de faptul că nu știam cine sunt, de ce m-am născut și până când nu am început să caut în interiorul meu răspunsurile nimic nu s-a schimbat.

Soluție: Autocunoașterea. Cu cât îți vei cunoaște mai bine visurile și dorințele interioare, cu atât vei putea trece mai ușor peste ceea ce spune societatea.

Lipsa suportului din partea celor dragi

Cunosc multe femei care din cauza faptului că nu au fost susținute de către părinți sau de către partener au renunțat la a mai încerca.

Acest aspect are legătură și cu lipsa încrederii în sine, astfel că pentru orice decizie au nevoie să fie validate, iar când acest lucru nu se întâmplă unele femei nici nu mai încearcă.

Și eu am trecut prin acea perioadă de neîncredere, în care căutam validare.

Deși am avut susținerea soțului, au fost momente când și el se îndoia de ceea ce eu voiam. Un asemenea moment a fost când am decis să demisionez pentru a-mi trăi misiunea. Atunci a fost o alegere grea atât pentru mine cât și pentru el deoarece nu știa ce să creadă. Totuși, am avut forța de a-mi da voie să încerc, să văd dacă pot să-mi îndeplinesc misiunea așa cum inima îmi șoptea, iar ceea cea urmat a fost magic.

Dacă oamenii din jurul tău încă nu te susțin este pentru că și ei încă au frici asemănătoare celor pe care și tu le ai.

Soluție: Explică-i partenerului sau celor dragi de ce ai nevoie să faci anumite alegeri, fii sinceră și vei primi suportul de care ai nevoie.

Frica și emoțiile negative

De cele mai multe ori, frica de a acționa și de a ne urma visurile este cel mai mare blocaj.

  • Frica de eșec – de faptul că nu vom reuși.
  • Frica de succes – cum vom fi priviţi de cei din jur.
  • Frica de a nu pierde oameni dragi – că relaţiile cu cei din jur se vor schimba.

Cum te vor privi prietenii, cum te vor privi părinţii, cum te vor privi oamenii din jurul tău?

Există mulţi oameni cărora le e teamă să-şi schimbe stilul de viaţă ca să reflecte succesul lor. Se tem de succes şi efectiv se sabotează singuri exact înainte de a avea acel succes pe care spun că şi-l doresc.

Adevărul este că frica e doar o iluzie. În momentul în care cauți în interiorul tău și accesezi resursele tale, toate aceste frici vor dispărea și vei putea merge cu mult curaj în direcția visurilor tale.

Soluție: Vizualizarea. Amintește-ți o situație când ți-ai dorit ceva foarte mult și ai reușit până la urmă să obții acel lucru. Care au fost emoțiile pe care le-ai trăit? Vizualizează acele momente, retrăiește-le și fricile se vor evapora una câte una.

Lipsa banilor

Cei mai mulți oameni spun că banii sunt cel mai mare obstacol în calea descoperirii misiunii personale.

Dar cred că este exact invers:

Lipsa trăirii misiunii tale este cauza principală pentru care tu încă nu ai destui bani.

Dacă nu vei lucra cu tine să-ți descoperi misiunea și să începi să o trăiești vei continua la fel ca și până acum!

Vei lucra in visul altuia, vei fi un pion pentru acel cineva care a avut curajul să caute, să descopere și să acționeze pentru visele lui.

Singurul lucru pe care nu îl vei pierde în aceasta viață este ceea ce ești tu și ce poți face cu propriile tale forțe.

În rest, banii, casa, mașina, partenerul, chiar și copiii pot la un moment dat să plece din viața ta.

Atunci singura cu care ramai ești tu și cunoașterea a ceea ce ești si poți.

Soluție: Este important să ştii că banii niciodată nu au fost şi nu au cum să fie un obstacol în calea descoperirii misiunii tale pentru că misiunea nu are nicio legătură cu banii de fapt, ci cu valoarea pe care o aduci celor din jur.

Lipsa curajului

Atât de multe persoane au visuri, dar foarte puține fac un pas înainte prin a le transforma în obiective de viață. Adevărul este că nu e suficient să spui că îți dorești un anumit lucru sau că visezi să fii într-un anume fel pentru că orice vis începe de la primul pas,  primul obiectiv și prima acțiune pe care o faci.

Solutie: Fa primul pas în direcția visului tău și astfel vei deschide calea spre acesta și vei fi mai aproape cu fiecare pas făcut. Acțiunea face diferența!

Ca să descoperi și să trăiești visurile tale, ai nevoie să trăiești în acord cu valorile și misiunea ta personală, acea misiune unică pe care sufletul fiecăruia și-a ales-o înainte de întrupare.

Și pentru că ne aflăm în pragul sărbătorii de 8 martie, am un cadou pentru sufletul tău frumos.

În perioada 5-9 martie, te invit la Programul ,,UnBlock’’ unde, timp de 5 zile, vei învăța alături de sute de femei cum să conștientizezi și să depășești blocajele care stau în calea trăirii visurilor tale.

E un Program pe care vreau să ți-l fac cadou în perioada acestei sărbători minunate, iar ca să participi trebuie doar să introduci numele tău și adresa de email în formularul de mai jos.