Podcast – Împlinește-ți visurile – Materialul 1

9 Motive pentru care oamenii nu își trăiesc
misiunea personală

De mici copii, societatea ne desenează un traseu general și suntem setați mental că întregul nostru parcurs se bazează pe o poveste clasică, menită să atingă împlinirea noastră ca oameni.
Trebuie să urmezi o facultate, să te căsătorești, să ai copii și un loc de muncă bine plătit care să-ți permită să îți întreții familia și ulterior să te pensionezi.

Și totuși mulți oameni ajung să fie nefericiți, să nu mai găsească bucurie și împlinire în viața lor și nici măcar să nu știe de ce…
Acest lucru de cele mai multe ori are legătură cu faptul că nu trăiesc în acord cu misiunea personală, acea misiune unică pe care sufletul fiecăruia și-a ales-o înainte de întrupare.

Exista mai mulți factori pentru care unii oameni nu își trăiesc misiunea personală:

1. Programarea socială

Am fost învățați să trăim după reguli bine stabilite, să facem un liceu, o facultate pentru a fi în rândul lumii, să ne căsătorim, să facem copii, să muncim și să murim.
Cam asta ne-a învățat societatea și nu am fost învățați să ne cunoaștem, să ne căutăm talentele, să facem lucrurile cu pasiune, ca atare și eu am ajuns să fac la fel.
Am făcut tot ceea ce am fost învățată să fac ca într-o zi să realizez că nu știu de ce trăiesc, că deși munceam, abia reușeam să ne plătim cheltuielile lunare, ba mai mult de atât atrăgeam chiar mai multe datorii.
Toate aceste efecte erau cauza faptului că nu știam cine sunt, de ce m-am născut și până ce nu am început să caut în interiorul meu răspunsurile nimic nu s-a schimbat.

2. Lipsa de direcție, nu își creează obiective

Atât de multe persoane au vise, dar foarte puține fac un pas înainte prin a le transforma în obiective de viață. Adevărul este că nu e suficient să spui că îți dorești un anumit lucru sau că visezi să fii într-un anume fel, orice vis începe de la primul pas, primul obiectiv și o primă acțiune.
Fă primul pas în direcția visului tău și astfel se așează o cale cu fiecare pas făcut.
Acțiunea face diferența!

Ascultă Podcast-ul

3. Lipsa de cunoaștere de sine, nu-și pun întrebări

Calitatea vieții noastre este dată de puterea întrebărilor pe care ni le punem zilnic.
Autocunoașterea stă la baza unei vieți împlinite. Oferă-ți timp în care să fii tu cu tine, să-ți pui întrebări, să te analizezi, să fii atentă la propriile tale gânduri și emoții.

Dă-ți voie să te descoperi!
Dă-ți voie să-ți descoperi darurile și talentele

Dacă încă nu știi care sunt talentele tale, sau dacă ai senzația, cum am mai auzit persoane, că nu ai niciun talent, nu e niciodată prea târziu să schimbi asta.

Îți ofer un set de întrebări care te vor ajuta să-ți găsești răspunsurile:

 1. Ce faci cu ușurință și naturalețe?
 2. Ce spun prietenii și cunoscuții despre tine? Pentru ce te laudă, prețuiesc, legat de ce anume îți cer sfaturi?
 3. Ce îți plăcea să faci în copilărie? Care era jocul tău preferat?
 4. Ce ai putea face toată ziua și nu ai simți că a trecut timpul sau că ești obosită?
 5. Despre ce citești / urmărești emisiuni / întrebi?
 6. Despre ce subiecte vorbești încât ceilalți abia te opresc?
 7. Ce arzi de nerăbdare să faci?
 8. Ce te energizează și te face să te simți puternică?
 9. Ce aduci în viața celor apropiați, în mod natural, care le dă valoare vieții și îi susține?
 10. Care este munca pe care nu concepi să n-o faci?

Este probabil cea mai puternică dintre toate întrebările, pentru că până la urmă la asta se reduce încercarea de a-ți descoperi misiunea, la a-ți da seama care este acel lucru sau acea activitate fără de care simți că nu ai putea trăi.
Fii blândă cu tine dacă încă nu știi răspunsurile lasă-te condusă de mesajele ce vor veni spre tine pentru a-ți identifica misiunea.

4. Frica

De cele mai multe ori, frica de a acționa și a ne urma visurile este cel mai mare blocaj.

 • Frica de eșec, că nu vom reuși.
 • Frica de succes, cum vom fi priviţi de cei din jur.
 • Frica de a nu pierde oameni dragi, că relaţiile cu cei din jur se vor schimba.

Cum te vor privi prietenii, cum te vor privi părinţii, cum te vor privi efectiv oamenii din jurul tău?
Există mulţi oameni cărora le e teamă să-şi schimbe stilul de viaţă având succes. Se tem de succes şi efectiv se sabotează singuri exact înainte de a avea acel succes pe care spun că şi-l doresc.

5. Neîncredere în ei înșiși

Fără încredere în tine, nu vei avea curajul să faci acțiunile necesare pentru a-ți descoperi și trăi misiunea personală.
Când nu ai suficientă încredere în tine îți canalizezi întreaga energie în acțiuni defensive, provocările sunt pericole, incertitudinile sunt deja eșecuri, iar dificultățile sunt de netrecut.
Neîncrederea în tine duce către o continuă frământare în legătură cu logica și judecățile tale și, în timp, te face dependentă de ceilalți.

Lucrând cu tine prin întrebările de autocunoaștere deja oferite, aflând care sunt punctele tale forte, calitățile pe care le ai, vei putea să începi să acționezi în direcția pe care sufletul tău a ales-o, cu fiecare pas făcut și încrederea în tine însăți va crește.

Cei ce nu au încredere în ei înșiși ascultă de părerile celorlalți, mai mult decât de vocea lor interioară.
Nimeni nu poate ști care este drumul tău în viață cum nici tu nu poți ști direcția altor oameni.

Doar tu în inima ta ai răspunsul!

Ea știe care este direcția și îți “vorbește’’ prin intuiție.
Ascultă ceea ce simți, fă primul pas chiar dacă nu știi unde vei ajunge, cu fiecare treaptă călcată una nouă va apărea până ce misiunea ți se va revela!
Un mod prin care poți înțelege când îți vorbește vocea ta interioară este primul gând pe care îl ai când ai de luat o decizie, după 7 secunde va intra rațiunea cu argumente logice.
Fii atentă la tine, observă-ți emoțiile și gândurile ori de câte ori ai de făcut anumite alegeri.
Găsește în interiorul tău credința în alegerile făcute și până ce misiunea ta devine realitate creează-ți un scenariu de reușită în mintea ta, scenariu pe care îl poți vizualiza zilnic.

6. Lipsa banilor

Cei mai mulți oameni spun că banii sunt cel mai mare obstacol în calea descoperirii misiunii personale.

Dar cred că este exact invers:

Lipsa trăirii misiunii tale este cauza principală pentru care tu încă nu ai destui bani.
Dacă nu vei lucra cu tine să-ți descoperi misiunea și să începi să o trăiești vei continua la fel ca și până acum!

Vei lucra în visul altuia, vei fi un pion pentru acel cineva care a avut curajul să caute, să descopere, să acționeze pentru visele lui.
Singurul lucru pe care nu îl vei pierde în aceasta viață este ceea ce tu ești și ce poți face cu propriile tale forțe.
În rest: bani, casă, mașină, partener, chiar și copiii pot la un moment dat să plece din viața ta.
Atunci singura cu care rămâi ești tu și cunoașterea a ceea ce ești și poți.
Trăindu-ți misiunea vei putea crea, inspira, aduce valoare celor din jur și prin creație un univers nou ți se va așeza la picioare. Când vei trăi în acord cu misiunea sufletului tău și banii vor apărea, chiar prin căi nebănuite datorită pasiunii cu care tu îi inspiri pe ceilalți.
Creaţie înseamnă să creezi valoare din nimic, doar cu puterea minții tale. Banii sunt doar o traducere a valorii, sunt nişte hârtii şi lumea a căzut de comun acord că hârtia asta valorează atât. Dar hârtiile alea nu sunt o valoare. Valoare este ceea ce tu poţi să creezi în această lume prin talentele şi abilităţile tale.
În momentul în care îți vei valorifica talentele tale înnăscute cu pasiunea ta vei face foarte mulţi bani fără să trebuiască să mai muncești pentru altcineva.
Astfel, este important să ştii că banii niciodată nu au fost şi nu au cum să fie un obstacol în calea descoperirii misiunii tale pentru că misiunea nu are nici o legătură cu banii de fapt, ci cu valoarea pe care o aduci celor din jur.

7. Părinții

Părinții au rolul cel mai important în viața propriului copil.
O mare parte din părinții noștri au trăit în comunism, au fost programați social să muncească, să se supună, să nu-și pună întrebări și nici măcar să nu își dorească să-și găsească menirea pe acest pământ.

Pune-ți întrebarea:

Ce au realizat părinții mei în viaţă ca să mă poată învăţa pe mine să fiu un om împlinit?
În cazul în care părinții tăi au realizări extraordinare şi tu dorești să mergi pe acelaşi drum cu ei, cu siguranţă poţi învăţa foarte multe de la ei.
Dacă în schimb tu îţi dorești altceva de la viaţă decât au obţinut părinții tăi până în acest moment este nevoie să înțelegi că atât au putut ei să te învețe și că va fi nevoie să te ghidezi după ceea ce simți și crezi și să urmezi oameni pe care îi admiri.
Pentru că un om îl poate învăţa pe un alt om doar ceea ce el a trăit, a experimentat şi cunoaşte. Dacă un om nu a atins o anumită dorinţă sau un anumit scop în viaţă nu îl poate învăţa pe altul să-l atingă.
Este clar și limpede ca lumina zilei, puterea exemplului educă.

8. Lipsa susținerii partenerului

Cunosc multe femei care din cauza faptului că nu au fost susținute de partener au renunțat și la a mai încerca.
Acest aspect are legătură și cu lipsa încrederii în ele însele, astfel că pentru orice decizie au nevoie să fie validate, iar când acest lucru nu se întâmplă unele femei nici nu mai încearcă.

Și eu am trecut prin acea perioadă de neîncredere, în care căutam validare, cât timp nu avem încredere în noi vom reflecta în cei din jur acest lucru.

Deși am avut susținerea soțului, au fost momente când și el se îndoia de ceea ce eu voiam, un asemenea moment a fost când am decis să demisionez pentru a-mi trăi misiunea. Atunci a fost o alegere grea atât pentru mine cât și pentru el care nu știa ce să creadă, totuși am avut forța de a-mi da voie să încerc, să văd dacă pot să-mi împlinesc misiunea așa cum inima îmi șoptea și ce a urmat a fost magic.

Dacă partenerul încă nu te susține este pentru că are frici, frici pe care și tu le ai, lucrează cu fricile tale și apoi explică-i de ce ai nevoie să faci anumite alegeri, fii sinceră și el te va susține dacă între voi există iubire adevărată.

9. Vârsta

De multe ori am auzit acest lucru, sunt prea bătrână pentru a-mi mai căuta misiunea, cu atât mai puțin să am și curajul să o trăiesc.

Cunosc români sau oameni din lumea întreagă care au arătat tuturor că se poate.
Louise Hay sau Colonelul Sanders (Fondatorul KFC) sunt doar 2 exemple ce au transformat lumea prin puterea exemplului, ambii până la o vârstă înaintată au avut momente în care viața lor era un adevărat fiasco.

Ascultă Podcast-ul