Primul meu articol, asa incepea tot….

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

”Haideti sa ne cunoastem :

Eu sunt Alina Sutu, Coach pentru Cariera si astazi as vrea sa va vorbesc despre mine.

Anul trecut treceam printr-o perioada foarte dificila din viata mea (eu de aprox 7 ani locuiesc in Belgia ) am venit aici mai mult fortata de circumstante si ajunsesem sa-mi urasc viata. Nu-mi placea casa mea,nu-mi placea munca mea,nu-mi placea tara de fapt nu-mi placea nimic,eram tot timpul trista ,orice faceam lucrurile doar se inrautateau,voiam sa plec ,sa fug,sa ma ascund de tot.In momentul in care am spus cu voce tare ca nu mai am nici vise m-am simtit moarta pe dinauntru si am simtit ca mai jos de atat nu pot cobori.

Dupa cateva luni de lupta interioara ma hotarasem sa fug de toti si de toate,voiam sa imi despart familia,sa imi despart copiii de tatal lor in speranta ca asa vom reusi sa trecem peste problemele financiare,ma gândeam ca daca impreuna nu am reusit,sotul meu singur va putea sa acopere datoriile care le aveam si apoi va veni la noi in Romania.

Eram atat de trista ca nu mai vedeam nici un motiv sa zâmbesc,ma simteam o frunza in bataia vantului care ma duce unde el vrea,iar eu nu pot face nimic,simteam o frica profunda fata de viata.fata de viitorul nostru si mai ales fata de viitorul copiilor mei.in ochii mei rula un scenariu in care nu le voi putea oferi ce au nevoie pentru o viata echilibrata si totusi eram hotarata sa plec.

Prin luna iulie o buna prietena de-a mea a incetat din viata,o fata tanara si frumoasa care vibra de sanatate cu doar cateva luni in urma,o fata care iubea viata si tot ce isi dorea era sa-si creasca cei 2 copilasi,sa-i vada mari,o fata care ar fi dat toti banii din lume doar sa traiasca, atunci eu m-am TREZIT si am inteles cat de norocoasa si de bogata sunt, atunci am realizat ca nici o bogatie din lume nu se compara cu bogatia mea,ca am tot ce am nevoie pentru a fi fericita,de ce nu sunt? Din ziua respectiva,viata mea s-a schimbat,miracolele au inceput sa apara in viata mea,problemele financiare care cu cateva luni in urma pareau imposibil de rezolvat in mai putin de 2 ani, au avut rezolvare.

Ce am facut concret?

Pur si simplu mi-am schimbat perspectiva de pe ce nu am pe ce am, am inceput sa fiu recunoascatoare vietii si am inceput pentru prima data in ultimii ani sa traiesc clipa. Ma uitam la copiii mei si ii vedeam frumosi.luminosi,parca inainte nu i-as fi vazut cu adevarat,parca as fi avut un val pe ochi si vedeam totul altfel.

Am inceput sa citesc mult,sa caut raspunsuri asupra vietii ,iar de la zi la zi eram mai bine. Mi-am acceptat cu adevarat munca,viata si am inceput procesul de autocunoastere ,de autodescoperire, atunci am inceput sa imi vad viata derulata din cu totul alta perspectiva si nu mai parea atat de tragic nimic. La scurt timp ne-am mutat intr-un apartament frumos ,unde in sfarsit ma simt ACASA, eu am continuat sa citesc,sa ma redescopar si am inteles ca viata vine din interior,iar exteriorul este consecinta gândurilor noastre.Am inteles ca fericirea este o stare de A FI si nu de A AVEA, oricat de multe lucruri am acumula in viata asta daca in interior esti mort ,nu au nici o valoare. Acum stiu ca eu sunt responsabila,de evenimentele ce au fost si de cele care vor urma,acum stiu ca eu imi creez viata si privesc prezentul si viitorul cu mare incredere stiu ca tot ce am nevoie va veni la mine si imi voi trai viata asa cum vreau.

Asa ca oameni frumosi ce vreau eu sa va transmit astazi este ca sunteti acolo unde trebuie sa fiti cu experienta care e nevoie sa o acumulati,schimbati perspectiva si intrebati-va :

  • Cine sunt eu care gandesc aceste lucruri?
  • Ce am de invatat din experienta aceasta?
  • Ce motive am eu sa fiu trist?
  • Pentru ce as putea sa-i multumesc eu azi lui Dumnezeu?
  • Viata este minunata,dati-va voie sa o descoperiti.”

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]