Respectarea liberului arbitru

Fiecare din noi îşi trăieşte viaţa sa, viața aleasă de sufletul său înainte să se nască, ceea ce noi oamenii credem că este greșit, pentru suflet poate fi corect.

Eu nu am de unde să ştiu ce lecție şi-a ales fiecare în parte, dacă a ales să evolueze sau poate să ajute alte suflete în evoluţie.

Nu este treaba mea să împart oamenii în buni şi răi. Ceea ce este rău din punctul meu de vedere, poate fi direcţia sufletului său, deci direcţia corectă. În urma diferitelor evenimente tragice, cei ce rămân în urmă îşi pot schimba traiectoria vieții, din acest punct de vedere am putea spune că în urma unui eveniment tragic s-a schimbat viziunea poate a multor alte suflete care au înţeles poate cât de prețioasă este viața.

Dacă gândim de exemplu că în urma unui eveniment nefericit alți oameni, mulţi oameni au înţeles că au de schimbat direcția am putea spune că probabil liberul arbitru al acelui suflet l-a dus în direcția aleasă, în direcţia corectă?

Viața uneori este greu de înţeles, tocmai pentru că nu o putem vedea în ansamblul ei: un eveniment care poate fi de neînțeles la momentul respectiv, după ani îi poţi găsi o explicație, dar pentru că lipsesc aceste părţi din viitor poate par o tragedie pentru acel moment.

Nimeni nu are adevărul absolut, eu cred că există o cunoaştere universală şi ca în funcţie de legile universului se produc diferite evenimente în viața noastră, dar nimeni nu are dreptul să spună că ceea ce gândeşte el este general valabil pentru un alt suflet.

Suntem unici și fiecare din noi are adevărul său propriu, există tipare şi convingeri general valabile, dar fiecare om are propriul său adevăr, unicul său adevăr.

Ce facem noi oamenii este să credem că ştim mai bine ce are nevoie altcineva ,dar nu ştim, putem să fabulăm şi poate chiar să avem dreptate uneori, dar interferând în deciziile unui alt om este posibil să îl afundăm într-un întuneric din care să nu mai reușească să iasă.

Singurul care ştie adevărul tău eşti Tu, ascultă doar de inima ta şi ia din fiecare lecție de viață doar cât ţi se potriveşte.

Întrebarea e cum ştii tu ce ţi se potriveşte?

Din nou răspunsul este autocunoaştere şi autoanaliza, curățarea ideilor și gândurilor altora şi păstrarea doar a ideilor tale autentice.

Cu cât lucrezi mai mult cu tine, cu cât te asculți în liniște, cu atât mai mult ajungi la eul tău interior, cel care te direcţionează pe calea ta şi nu te mai întrebi la fiecare pas dacă faci bine ce faci .